fbpx

AJDOV PRAŽENEC

  • SKODELICA AJDOVE MOKE

  • 2 SKODELICI MLEKA, LAHKO JE TUDI RASTLINSKO, ALI KOZJE MLEKO

  • 2 JAJCI

  • SOL PO OKUSU

  • NEKAJ MAŠČOBE (maslo, olje)

  • SLADKOR ZA POSIPANJE (lahko med, melasa, agavin sirup)

  • PO ŽELJI TUDI SUHO SADJE, OREŠČKI, SEMENA

  • POSTOPEK: MLEKO, JAJCA, SOL IN MOKO DOBRO ZMEŠAMO. DOBLJENO MASO PUSTIMO POČIVATI ENO URO. MAŠČOBO SEGREJEMO NA PONVI, VLIJEMO VANJ TESTO IN ZAPEČEMO NA OBEH STRANEH. Z VILICO ZDROBIMO, PO ŽELJI DODAMO MASLO IN ŠE MALO ZAPEČEMO. PREDEN POSTREŽEMO, POTRESEMO PRAŽENEC S SLADKORNO MOKO ALI PRELIJEMO S SIRUPOM. NAMESTO SLADKORJA IN SUHEGA SADJA LAHKO V MASO NARIBATE MOCARELO, SVEŽE ZAČIMBE IN IMATE PRAŽEBEC KOT PRILOGO SOLATI.
  • Scroll to Top