fbpx

BOLJ ZDRAVO PREHRANJEVANJE? NASVETI KAKO ZAČETI

Ko ste doma in se lahko sprehodite do hladilnika ali omare, si z lahkoto privoščite zdrav prigrizek. Ko pa zapustite to območje udobja, postanejo stvari malce težje.

Če si sami ne pripravljate hrane, je to najverjetneje ena izmed večjih napak v načinu prehranjevanju, saj boste posledično izbrali manj zdravo hrano, ko boste izven domačega okolja.

Nikoli se ne bojte poskusiti! V kolikor potrebujete pomoč nas kontaktirajte in z veseljem Vam bomo pomagali.

NEKAJ NASVETOV, KAKO RAVNATI V TAKO HITREM ŽIVLJENSKEM TEMPU

1. Pojdite po sveže, ne ocvrto

Z lahkoto se boste znašli v pasti nakupa nezdravih možnosti, ko na poti iščete kaj za jesti. Veliko ljudi se odloči za uživanje ocvrte hrane, ker se jim zdi cenejša. Odstranite ta visoko kalorična živila in jih nadomestite z bolj organsko hrano , kot so sveže sadje ali domače beljakovinske tablice.

2. Ne pretiravajte z začimbami in omakami

Nihče ne mara blage hrane in prav je tako, ampak če dodate preveč začimb ali omak k zdravemu obroku, lahko obrok spremenite v nezdrav obrok . Preveč soli v vaši prehrani lahko zadrži vodo , kar daje učinek povečanja telesne teže, zato bodite pozorni pri izbiri preliva za hrano.

3. Nadzor porcije

Bodite pozorni, da ne presegate porcije. Ne preskakujte obrokov. Bolje je, da pojeste več obrokov z manjšimi porcijami, kot prenajedanje.

4. Pijte vodo

Voda je odličen način, da ostanete hidrirani in vas ohranja polne. Nadgradite vodo s koščki sadja, da se osvežite in hidrirate.

5. Nadomestna živila

To je veliko lažje, kot si mislite. Presenečeni bi bili, koliko nezdrave hrane lahko zamenjamo z zdravo alternativo. Če naredite te taktične majhne spremembe, ne boste prihranili samo na kalorijah, ampak včasih tudi na denarju.

6. Poiščite zdrave možnosti!

Tudi ko boste zunaj Vas bo presenetilo koliko zdravih možnosti je na voljo. Ne bojte se vprašati ponudnike hrane za bolj zdravo hrano.

7. Bodite pripravljeni

Ko greste od doma, poskrbite, da s seboj vzamete torbo, ki je sestavljena iz zdravih prigrizkov, v primeru, da vas napade lakota. Odločite se za suho sadje, granolo, mešane oreščke, sadje ali beljakovine, kot je Gold standard Whey. Vse to je enostavno prenašati in tudi veliko bolj zdravo kot vse drugo, kar bi lahko izbrali. V velikih primerih je to tudi najcenejša opcija.

V kolikor potrebujete pomoč in ne veste, kako se prehranjevati bolj zdravo, nam pišite in pomagali Vam bomo.

Scroll to Top