fbpx

BUČKIN KRUH Z MEDOM

SESTAVINE:

    • 330 g NARIBANIH BUČK (1 bučka srednje velikosti)

    • 250 g MEDU

    • 120 g KOKOSOVEGA OLJA (lahko nadomestimo s sončničnim oljem, ali polovico količine olja in polovico jabolčne čežane)

    • 3 JAJCA (ali ena žlica lanenih semen + 3 žlice vode, nadomesti eno jajce)

    • 180 mL RASTLINSKEGA NAPITKA ali MLEKA (lahko tudi navadna voda)

    • 3 žličke VANILI EKSTRAKTA (BIO)

    • 1 ½ ŽLIČKE SODE BIKARBONE

    • 2 ŽLIČKI CIMETA

    • 1 ½ ŽLIČKA KARDAMONA

    • ½ ŽLIČKE SOLI

    • 320 g MOKE (pirina, ržena, ovsena, prosena…)

    • 150 g OREHOV (lahko lešnike, pinjole, semena, pistacije ali brez).

    POSTOPEK:

    Pečico segrejete na 160° C in pripravite pekač dimenzije 12 x 32 cm (obložite s papirjem za peko). Na pladenj stresete orehe in jih prestavite v ogreto pečico za 5 minut (vmes enkrat premešate). Ko so rahlo popečeni in dišijo, jih vzemite iz pečice in grobo nasekljate. V večjo mešalno skledo vlijete med in kokosovo olje (naj bo sobne temperature) in dobro zmešate z ročnim mešalnikom. Dodate jajca (najbolje sobne temperature), dobro zmešate in začnete z dodajanjem ostalih sestavin. Električni mešalnik zamenjate za lopatko in dodate naribane bučke, moko (premešate le toliko, da se vse sestavine povežejo). Na koncu še pražene orehe (končno testo je precej tekoče) in vlijete v pripravljen pekač ter postavite v ogreto pečico za 55-60 minut. Pečen kruh vzamete iz pečice in ga pustite v pekaču 10 minut in nato še 20 minut, da se ohladi.

Scroll to Top