fbpx

TENIŠKI KOMOLEC

Kaj morate vedeti?

Teniški komolec ali lateralni epikondilitis je boleč zunanji predel komolca, ki boli zlasti ob upogibu zapestja nazaj in ob direktnem pritisku na zunanji del komolca. Zaradi pretiranih obremenitev in ponavljajočih se gibov v zapestju pride do vnetja v področju narastišča mišic iztegovalk zapestja in posledične bolečine v komolcu. Nastane lahko pri delavcih, kot so mizarji, zidarji, krojači, glasbeniki, tenisači, igralci badmintona in squasha.

Simptomi

Bolečina v komolcu se pojavi nenadoma po hujšem naporu in se umiri ob počitku. Bolečina pogosto seva od komolca proti zapestju, zmanjša čvrstost prijemov in dvigovanje težjih bremen.

Diagnoza

Ob kliničnem pregledu je potrebno izključiti druge možne vzroke bolečine v komolcu, med drugimi poškodbe skeleta, obrabe komolčnega sklepa, utesnitev radialnega živca in druge bolezni, ki povzročajo bolečine v sklepu.

Zdravljenje

Po poškodbi je potrebna ustrezna rehabilitacija s protibolečinskimi instrumenti ter kinezioterapija, s katero izboljšamo neravnovesja mišic in odpravimo primarne vzroke za nastanek stanja.

Scroll to Top