fbpx

CIKLOERGOMETRIJA

Cikloergometrija ali obremenitveni test je srčno-žilna preiskava, ki ne posega v vaše telo z uporabo injekcij in drugih invazivnih sredstev. Cikloergometrija je obremenitveni test, katerega naloga je, da ugotovi največjo možno obremenitev srčno-žilnega sistema za posameznika. Je neinvazivna kardiološka preiskava, ki jo opravljamo kar na sobnem kolesu.

Uporablja se za oceno tveganja in diagnostiko bolezni srca, pri aktivnih športnikih, kakor tudi za oceno delazmožnosti srčnih bolnikov. 

Odkrivamo lahko morebitno aterosklerozo koronarnih žil, angino pectoris, zvišan krvni tlak pri obremenitvi, motnja srčnega ritma, ocenjujemo uspešnst zdravil za srčna obolenja ter stopnjo obremenitve po srčnem infarktu ali srčnih operacijah. 

Za vsakdanje življenje pa jo lahko uporabimo za določitev najvišjega srčnega utripa posameznika, ki omenjen podatek lahko uporabi z ceno lastne telesne pripravljenosti in si sam določa intenzivnost za telesno vadbo na podlagi določanja con za kurjenje maščob, izboljšanje srčno-dihalne funkcije, največje porabe sladkorja med vadbo itd.

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI PREGLED IN SPOZNAJ MAKSIMALNO OBREMENITEV SRČNO - ŽILNEGA SISTEMA!

MNENJA

prisluhnite, kaj o nas menijo naše stranke
Pozdravljeni, simpatična, komunikativna, strokovna fizioterapevtka Tinkara, ki je pristopila s posluhom, spodbudnimi besedami ter fizioterapijami, ki so mi olajšale trenutno bolečino. Z vajami in odlično masažo sem fizično veliko bolje, za kar gre zahvala Tinkari. Ko je potrebno trenutno ukrepati, da olajšamo bolečino, sprejmemo realno stanje bolezni, poškodbe, pridobimo usmeritve, napotke, priporočam gibalni center Relive, ki vedno poskrbi za svoje stranke v najboljši moči.
Oče se je zaradi vnetja ishiadičnega živca oglasil na terapijah v Gibalni kliniki Relive. Bolečine pred terapijami so bile nevzdržne, ni bilo več moči za hojo, pojavljaj se je pekoč občutek po nogi in odrevenelost goleni. Po končani terapiji pri fizioterapevtki, ki je očetu pomagala s protibolečinsko terapijo, navodili za pravilne položaje med spanjem, hojo po stopnicah in vajami za hrbtenico se je stanje izboljšalo do te mere, da je sedaj brez bolečin. HVALA RELIVE!
Andraž: » V Relive sem prišel po nenavadni poškodbi rame in sicer so mi postavili diagnozo utesnitvenega sindroma rame, zaradi udarca in padca na desno ramo na rokometnem treningu ob začetku priprav na ligo NLB. Rehabilitacija naj bi trajala več mesecev, vendar pa me je fizioterapevtka Tinkara s pomočjo terapij in vaj spravila na igrišče že po dobrem mesecu. Kot vrhunskemu športniku mi to neverjetno veliko pomeni, saj je vsak dan brez treninga prava muka. Hvala celotnemu centru Relive za omogočene terapije in Tinkari za vodenje skozi potek rehabilitacije!!!«.
Najprej bi želela zahvaliti za poslana navodila. Kar pa se tiče obravnave /fizioterapije sem bila pa z tvojim delom zelo zadovoljna in te priporočam vsakemu, ki ima podobne težave s križem, kot sem jih imela jaz. Si oseba primerna za to delo . Meni si se posvetila v celoti in mi pomagala, da se je moja bolečina v hrbtenici zmanjšala.
Pri košarki sem si poškodoval levo koleno in to tri tedne pred svojo poroko. Osebna zdravnica mi je svetovala vašo kliniko. Kjer ste me sprejeli zelo prijazno in profesionalno. Že po prvi terapiji so bili očitni znaki izboljšanja in sem kmalu videl, da Tinkara mi bo rešila koleno. Njene izkušnje in strokovno znanje je bilo več kot pohvalno, saj sem 2 tedna po poškodbi že hodil brez bergel . Vaje ki mi jih je pokazala so mi okrepili koleno in njene prijazne in spodbudne besede pa so pomagale, da sem s svojo izbranko sprehodil do matičarja, kjer sem rekel svoj večni DA. Iz srca sva ji oba hvaležna za njeno strokovno pomoč. Brez njene pomoči, najin najlepši dan ne bi bil tako popoln. Srčno ti HVALA Tinkara. Seveda pa tudi ostali ekipi v gibalni kliniki Relive.
Scroll to Top