FUNCTIONAL MOVEMENT SCREEN - FMS

Funkcionalne omejitve in telesne asimetrije so dokazano najbolj pogost vzrok za bolečine, neučinkovito gibanje, zmanjšano telesno zmogljivost in večjo možnost poškodb ter telesnih okvar.

Osnovna naloga metode FMS temelji na postopku, ki predvideva, kako mora vsaka mišica in sklepni sistem opravljati svojo delovno funkcijo, da bi celotno telo dosegalo visoko stopnjo funkcionalnosti. Po metodi se oceni osnovne gibalne vzorce, njihove pomanjkljivosti (mišične skrajšave, oslabitve) in išče razloge za porušene vzorce.

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI PREGLED


FMS metoda pomaga, da se odkrije vzrok in lokacija zmanjšane fleksibilnosti, asimetrije in stabilnosti. Z uporabo primernih korekcijskih vaj odpravimo težavo, kar omogoči manjšo možnost poškodb, večjo učinkovitost vadbe med treningom, lažje opravljanje dela in nalog ter boljše počutje v vsakdanjem življenju. Je sklop 7 testov, s katerimi preverjamo mobilnost in stabilnost sklepov ter trupa, telesne asimetrije, funkcionalne omejitve ter motorično kontrolo gibanja.

FMS je dosledna in zanesljiva metoda testiranja, ki jo uporabljajo vodilni svetovni strokovnjaki na področju kondicijskega treninga vrhunskih športnikov, rekreacije za odrasle in športnega treniranja otrok in mladine.

MNENJA

prisluhnite, kaj o nas menijo naše stranke
Pozdravljeni, simpatična, komunikativna, strokovna fizioterapevtka Tinkara, ki je pristopila s posluhom, spodbudnimi besedami ter fizioterapijami, ki so mi olajšale trenutno bolečino. Z vajami in odlično masažo sem fizično veliko bolje, za kar gre zahvala Tinkari. Ko je potrebno trenutno ukrepati, da olajšamo bolečino, sprejmemo realno stanje bolezni, poškodbe, pridobimo usmeritve, napotke, priporočam gibalni center Relive, ki vedno poskrbi za svoje stranke v najboljši moči.
Oče se je zaradi vnetja ishiadičnega živca oglasil na terapijah v Gibalni kliniki Relive. Bolečine pred terapijami so bile nevzdržne, ni bilo več moči za hojo, pojavljaj se je pekoč občutek po nogi in odrevenelost goleni. Po končani terapiji pri fizioterapevtki, ki je očetu pomagala s protibolečinsko terapijo, navodili za pravilne položaje med spanjem, hojo po stopnicah in vajami za hrbtenico se je stanje izboljšalo do te mere, da je sedaj brez bolečin. HVALA RELIVE!
Andraž: » V Relive sem prišel po nenavadni poškodbi rame in sicer so mi postavili diagnozo utesnitvenega sindroma rame, zaradi udarca in padca na desno ramo na rokometnem treningu ob začetku priprav na ligo NLB. Rehabilitacija naj bi trajala več mesecev, vendar pa me je fizioterapevtka Tinkara s pomočjo terapij in vaj spravila na igrišče že po dobrem mesecu. Kot vrhunskemu športniku mi to neverjetno veliko pomeni, saj je vsak dan brez treninga prava muka. Hvala celotnemu centru Relive za omogočene terapije in Tinkari za vodenje skozi potek rehabilitacije!!!«.
Najprej bi želela zahvaliti za poslana navodila. Kar pa se tiče obravnave /fizioterapije sem bila pa z tvojim delom zelo zadovoljna in te priporočam vsakemu, ki ima podobne težave s križem, kot sem jih imela jaz. Si oseba primerna za to delo . Meni si se posvetila v celoti in mi pomagala, da se je moja bolečina v hrbtenici zmanjšala.
Pri košarki sem si poškodoval levo koleno in to tri tedne pred svojo poroko. Osebna zdravnica mi je svetovala vašo kliniko. Kjer ste me sprejeli zelo prijazno in profesionalno. Že po prvi terapiji so bili očitni znaki izboljšanja in sem kmalu videl, da Tinkara mi bo rešila koleno. Njene izkušnje in strokovno znanje je bilo več kot pohvalno, saj sem 2 tedna po poškodbi že hodil brez bergel . Vaje ki mi jih je pokazala so mi okrepili koleno in njene prijazne in spodbudne besede pa so pomagale, da sem s svojo izbranko sprehodil do matičarja, kjer sem rekel svoj večni DA. Iz srca sva ji oba hvaležna za njeno strokovno pomoč. Brez njene pomoči, najin najlepši dan ne bi bil tako popoln. Srčno ti HVALA Tinkara. Seveda pa tudi ostali ekipi v gibalni kliniki Relive.
Scroll to Top