fbpx

ŠPORTNA FIZIOTERAPIJA

Je oblika fizioterapije, ki je skoncentrirana na zdravljenje poškodb, ki se pojavljajo med športno aktivnostjo. Izvaja se tako na vrhunskih kot rekreativnih športnikih.

V centru Relive poskrbimo, da se športnik nazaj na teren vrne v najboljši možni fizični in psihični pripravljenosti. Terapije potekajo v luči izboljšanja celostne kondicijske pripravljenosti, povrnitve izgubljene moči in obsega giba do čim večje mere. Skoncentrirane so na zdravljenje poškodovanega predela in ohranjanja normalne biomehanike celotnega telesa. Pri tem fizioterapevt ob manualni terapiji in fizioterapevtskim vajam uporablja še instrumentalno podporo kot so laser, TECAR, TENS, končno stanje pa preveri s TMG napravo.

Naloga športne fizioterapije je, da zdravi poškodbo in deluje preventivno pred njenim nastankom. Skrbi za vzpostavitev primernega razmerja med celjenjem tkiva in gibljivostjo, za pravilno brazgotinjenje, popravi nesorazmerje mišične moči, skrbi za pravilno obremenitev hrbtenice, izboljša telesno držo ter mehaniko hoje in teka, zmanjšuje bolečine in otekline, vzpostavlja ustrezno znotraj in zunaj mišično koordinacijo in ravnotežje ter pozitivno vpliva na športnikovo psihološko stanje in njegovo kakovost življenja.

Športna poškodba je vsaka poškodba, ki nastane med športno dejavnostjo in mora športnik zaradi nje prenehati z izvajanjem treninga za določeno obdobje. Nastanejo zaradi pretreniranosti, mišičnega nesorazmerja moči, nezadostne regeneracije, napačne izvedbe giba med dejavnostjo, neprimerne telesne priprave, predhodnih poškodb ali utrujenosti.

Najpogostejše poškodbe so zvini, nategi, udarci, preobremenitvene poškodbe, artritis in zlomi.

V času rehabilitacije je potrebno takojšnje prenehanje s športno aktivnostjo, ne glede na tip poškodbe.

PRIJAVITE SE BREZPLAČNI POSVET, kjer Vam bomo glede na vaše želje in potrebe pripravili diagnostični program!

ZAUPAJO NAM TUDI VRHUNSKI ŠPORTNIKI

SMUČARKA ANDREJA SLOKAR

ULTRAMARATONEC AMBROŽ ROŽMAN

SMUČARKA META HORVAT

Scroll to Top