VADBA PO POŠKODBAH ALI ZAKLJUČNIH REHABILITACIJSKIH PROGRAMIH

Specializirana vadba po poškodbah

V Relive centru veliko poudarka namenjamo tudi zdravljenju poškodb in ustrezni post rehabilitaciji naših strank.

Veliko strank se znajde v situaciji, ko zaključijo rehabilitacijo/fizioterapijo v zdravstvu ali zdraviliščih in ne vedo, kako nadaljevati in okrepiti mišice, da se telo vrne k prvotnemu stanju in da se tovrstne poškodbe ne ponovijo.     S t.i. post-rehabilitacijo je potrebno nadaljevati, saj se z zadnjo terapijo v zdravilišču rehabilitacijski proces ne konča.

V centru Vam strokovnjaki s področja kineziologije in fizioterapije z ustreznimi diagnostični orodji in pregledi (tenziomiografija, cikloergometrija) pregledajo telo in pripravijo program nadaljnjega zdravljenja, ki vsebuje strokovno najbolj optimalno izbiro vaj za pretekle poškodbe. Stanje poškodovanega dela telesa ocenimo ob prihodu na prvo srečanje ter po končanem programu vaj za krepitev in raztezanje. Cilj specializirane vadbe je v najkrajšem času obnoviti funkcijo do najvišje stopnje, s čimer pomaga ljudem, da se vrnejo v njihovo želeno aktivnost z najmanjšim tveganjem ponovne poškodbe.

Popoln počitek in razbremenitev sicer lahko olajšata simptome, žal pa vodita tudi do ponovitve starih poškodb in oblikovanje novih, saj specifične mišične skupine še ni so dovolj močne.

Naša prednost je zagotovo NOVO DIGNOSTIČNO ORODJE, ki ga v Sloveniji ima le nekaj ustanov. Prav tako pa se od klasičnih osebnih trenerjev in trenerstev razlikujemo v dobrem poznavanju telesa, kombiniranju različnih diagnostičnih in meritvenih naprav ter načrtno sestavljeni sistematični vadbi, podkrepljeni s strani fizioterapije in kineziologije.

V centru se tako zavedamo, da je pri Vaši poškodbi potreben celostni pristop. Poškodbe, ki se ustrezno niso sanirale, lahko postanejo nova tveganja, ki pa privedejo tudi do nepravilnih izvedb drugih gibalnih vzorcev in pojavljanja novih težav.

Zagotovo ste že kdaj slišali za primer, ko se je zaradi neustrezne rehabilitacije poškodbe gležnja ali kolena, čez leta pojavila težava prav pri samem kolku. Točno temu učinku se naši strokovnjaki izogibajo. Po vsaki poškodbi Vam bomo pripravili specializirano vadbi in tako telo pripravili na vsakodnevne obremenitve ali nove športne napore.

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI POSVET in okrepite svoje telo ter preprečite ponovne poškodbe!

Scroll to Top