fbpx

KREMNE REZINE

  • LISNATO TESTO BREZ GLUTENA- 1 zavitek

  • 200 G KREMNI KOKOS

  • 1 ČAJNA ŽLIČKA VANILIJE V PRAHU

  • 8 G VANILIJEVEGA SLADKORJA

  • 4 ZRAVNANE ŽLICE RJAVEGA SLADKORJA, ALI 2 ŽLICI SUKRINA

  • 2 ZVRHANI ŽLICI KORUZNEGA ŠKROBA

  • ŠČEP KURKUME

  • 1 ČAJNA ŽLIČKA SLADKORJA V PRAHU IN ŠE NEKAJ ZA POSIP

  • POSTOPEK: LISNATO TESTO RAZVALJAJTE NA TANKO (potrebovali boste 2 enaki polovici), PREŠPIKATE Z VILICO IN PREMAŽETE Z VODO. PEČETE V NAPREJ OGRETI PEČICI NA 200 STOPINJ- 15 MINUT, OZIROMA DO ŽELJENE ZLATORJAVE BARVE. OHLADITE IN PREREŽITE PO ŠIRINI NA POL.

  • KREMNI KOKOS ZMEŠAJTE S HLADNO VODO V RAZMERJU 1:1 IN GA ZMEŠATE V GLADKO KREMO. OD TE MASE ODLIJTE 100 ML. HRANITE V HLADILNIKU, SAJ JO BOSTE POTREBOVALI KASNEJE ZA STEPANJE V KOKOSOVO SMETANO. PREOSTANKU KREME DODAJTE 300 ML HLADNE VODE (nastane kokosovo mleko). DOBRO RAZMEŠAJTE IN PRELIJTE V POSODO. ODVZEMITE 6 ŽLIC TEGA MLEKA IN GA V SKODELICI POSEBEJ ZMEŠAJTE Z VANILIJO, VANILIJEVIM SLADKORJEM, RJAVIM SLADKORJEM IN ŠKROBOM V GLADKO MASO.

  • PREOSTANEK MLEKA ZAVRITE V POSODI IN OGENJ TAKOJ, KO ZAVRE, ZMANJŠAJTE NA MINIMALNO IN PRIMEŠAJTE ŠKROBNO MEŠANICO. MEŠAJTE, DOKLER SE NE ZGOSTI V KREMO, GOSTO KOT PUDING- PRIBLIŽNO 5 MIN. NA KONCU PRIMEŠAJTE KURKUMO IN UGASNITE. POČAKAJTE NEKAJ MINUT, DA SE KREMA OHLADI, TER JO NADEVATE NA LISNATO TESTO. KO SE POPOLNOMA OHLADI, POSTAVITE V HLADILNIK ZA DOBRO URO ALI PA V ZAMRZOVALNIK ZA POL URE.

  • MEDTEM PRIPRAVITE KOKOSOVO SMETANO. MASO, KI STE JO DALI V HLADILNIK- 100 ML- OGREJTE NA SOBNI TEMPERATURI, PRIMEŠAJTE SLADKOR V PRAHU IN Z MEŠALNIKOM NA NAJVIŠJI HITROSTI STEPETE V SMETANO. NADEVATE ČEZ KREMO, PREKRIJETE Z DRUGIM KOSOM TESTA, TER PUSTITE ŠE POL URE V HLADILNIKU.

  • POSTREZITE S POSUTIM SLADKORJEM V PRAHU.
  • Scroll to Top