fbpx

KUSKUS Z BUČKAMI IN PIŠČANCEM

SESTAVINE:

    • 1 liter piščančje ali zelenjavne jušne osnove

    • 250 g kuskusa

    •2 žlici olivnega olja

    •400g piščančjih prsi brez kosti in kože>• 2 stroka česna

    •2 žlički naribane limonine lupine

    •sol, poper, limonin sok po okusu

    •nariban sir (parmezan, kozji…)

    POSTOPEK:

    Bučke operite, osušite in po dolžini prerežete na pol. Še enkrat jih razpolovite (da dobite četrtine) in jih narežete na približno 0,5 cm široke rezine. Piščančje prsi narežete na za grižljaj velike kose, česen pa olupite in drobno sesekljajte. Jušno osnovo vlijete v kozico in jo segrejete do vretja. Kuskus stresete v skledo. Prelijete ga s toliko vroče jušne osnove, da so vsa zrnca pokrita s tekočino. Skledo pokrijete in pustite, da kuskus vpije vso tekočino in se napne. V večjo ponev vlijete olje in počakate, da se segreje. Dodate piščančje meso in ga med mešanjem iz vseh strani na hitro popražite. Dodate bučke, pražite še 4-5 minut, potem pa primešate sesekljan česen. Začinite s soljo, poprom in limonino lupinico ter sestavine med nenehnim mešanjem pražite še 2 minuti. Ko kuskus nabrekne, ga z vilicami razdrobite, da razpade na posamezna zrna. Dodate ga v ponev s popraženimi bučkami in piščancem. Po okusu začinite z limoninim sokom. Vse skupaj dobro premešate in odstavite. Servirano po želji potresete z naribanim sirom.

Scroll to Top