fbpx

RIŽEV NARASTEK

  • 250 G POLNOZRNATEGA RIŽA

  • 4 KISLA JABOLKA

  • 3/4 LITRA RIŽEVEGA MLEKO

  • 1 LIMONA IN MALO CIMETA

  • 1/2 STROKA VANILIJE

  • 4 JAJCA

  • 2 ŽLICI KISLE SMETANE

  • 1 ŽLICA PIRINEGA ZDROBA

  • 1 ŽLICA JAVORJEVEGA SIRUPA

  • SOL IN NEKAJ MASLA

  • MANDLJEVI LISTIČI

  • POSTOPEK: RIŽ SKUPAJ S POL STROKA VANILIJE SKUHATE V RIŽEVEM MLEKU IN GA SOLITE. LIMONO OPERITE, LUPINICO NASTRGAJTE, SADEŽ PA OŽEMITE. JABOLKO OPERITE, PO ŽELJI OLUPITE IN JIH NAREŽITE NA TANKE KRHLJE, KI JIH POKAPATE Z LIMONINIM SOKOM IN POTRESITE S POL ŽLIČKE CIMETA TER JAVORJEVEGA SIRUPA. RUMENJAKE IN ŽLICO JAVORJEVEGA SIRUPA PENASTO UMEŠAJTE IN DODAJTE V MLAČNO RIŽEVO MASO. DODAJTE ŠE PIRIN ZDROB IN KISLO SMETANO. PEČICO OGREJTE NA 180 STOPINJ. BELJAKE STEPITE V TRD SNEG IN GA NARAHLO ZMEŠAJTE Z RIŽEM. NEKOLIKO VIŠJI PEKAČ NAMAŽITE Z MASLOM. NA DNO DAJTE POLOVICO RIŽEVE MASE, KI JO OBLOŽITE Z JABOLČNIMI KRHLJI. POKRIJTE S PREOSTALO RIŽEVO MASO, TER VSE SKUPAJ POTRESITE S KOŠČKI MASLA.

    PECITE 45 MIN.

  • Scroll to Top