fbpx

VEGANSKI KORUZNI KRUH

  • 20 G SVEŽEGA KVASA

  • 20 G MELASINEGA SIRUPA

  • 600 ML TOPLE VODE ALI ČAJA

  • 450 G KORUZNE MOKE

  • 50 G POLENTE

  • 1 ŽLIČKA SOLI

  • 50 G MLETIH LANENIH SEMEN

  • 25 ML JABOLČNEGA KISA

  • 25 ML OLIVNEGA OLJA

  • POSTOPEK: SVEŽI KVAS NADROBITE V MULTIPRAKTIK, DODATE MELASIN SIRUP IN TOPLO VODO. ZMEŠAJTE PRI NAJMANJŠI HITROSTI. MASO PUSTITE STATI V POSODI 5 MIN, DA SE KVAS AKTIVIRA. TEJ MEŠANICI POTEM DODAJTEMLETA LANENA SEMENA, JABOLČNI KIS IN OLIVNO OLJE. PONOVNO NA HITRO PREMEŠAJTE. PUSTITE STATI NEKAJ MINUT, DA SE LANENA SEMENA NAPNEJO. V SKLEDI ZDRUŽITE KORUZNO MOKO, POLENTO IN SOL. V SREDINI NAREDITE JAMICO IN VANJO VLIJTE KVASNO MEŠANICO. MEŠATE OD SREDINE NAVZVEN, DA SE VSE SESTAVINE ZDRUŽIJO. S KLEDO POKRIJTE S POKROVOM IN PUSTITE VZHAJATI PRI SOBNI TEMPERATURI OD 45 DO 60 MIN. PEKAČ NAMASTITE Z OLJEM. TESTO VLIJTE V PEKAČ IN GA POKRIJETE S PALSIČNO FOLIJO ZA 20 DO 30 MIN, DA ŠE VZHAJA. ODSTRANITE FOLIJO IN GA PEČETE 30 MIN PRI 200 STOPINJ. KO JE PEČEN, GA ZAVIJETE V KRPO IN POČAKATE, DA SE OHLADI.
  • Scroll to Top