fbpx
SMO STROKOVNJAKI O GIBANJU!
Kineziološko obravnavo potrebuje vsak, ki zaključuje fazo zgodnje rehabilitacije. Kineziolog vodi tako postrehabilitacijsko zdravljenje po različnih poškodbah, vzdržuje in izboljšuje fizično kondicijo vrhunskih športnikov in ekip ter preprečuje oziroma omejuje razvoj določenih kroničnih in bolezenskih stanj.

Postrehabilitacija

specializirana vadba po poškodbah

Vrhunski športniki in ekipe

prilagojeni kondicijski programi

Preventivni programi

programi prilagojeni za preventivo pred poškodbami

Čeprav kineziologija obstaja že kar nekaj časa, je ljudem še dokaj nepoznana. Je veda, ki proučuje človeško gibanje s fiziološkega, biomehanskega in tudi psihološkega vidika. Z drugimi besedami, gre za proučevanje gibanja telesa (med vadbo, vsakodnevnimi opravili, pred in/ali po poškodbi) ter vpliva različnih oblik vadb ali aktivnosti na telo in njegovo.

KAJ POČNEJO KINEZIOLOGI? Kineziologi skrbijo za preučevanje in rehabilitacijo gibanja človeškega telesa, v skrbi za izkoriščanje najvišjih živčno-mišičnih potencialov posameznika. Uspešno delovanje na kineziološkem področju zahteva poglobljeno znanje človeškega telesa, ki se prepleta s poznavanjem različnih ved kot so anatomija, biomehanika, nevrologija, biokemija, fizioterapija in dietetika ter psihologija.

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI PREGLED in spoznajte naše terapevte, ki se Vam bodo maksimalno posvetili in našli rešitev.

Scroll to Top