fbpx

TERAPEVTSKA MASAŽA

Masaža hrbta

Terapevtska masaža hrbta (TMH) je natančna globinska masaža, ki se osredotoča na sproščanje in mehčanje mišic hrbta in njihovih narastišč. Terapevtska masaža hrbta pospeši prekrvavitev in sprosti velike hrbtne mišice in tudi najgloblje mišice hrbta, ki potekajo vzdolž hrbtenice.

Terapevtska masaža hrbta vsebuje različne masažne tehnike, odvisne od predela bolečine v hrbtu, velikosti in globine mišice. Z masažo hrbtnih mišic in njihovih narastišč, odpravimo mišične zatrdline – vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega napona (vzrok mišičnih zatrdlin so statični položaji, prisotni pri dolgotrajnem sedenju ali stanju).

MASAŽE LAHKO OBOGATIMO Z VENTUZAMI, UPORABO TERMO PACKA IN PODOBNO.

Masaže lahko obogatimo z ventuzami, uporabo termo packa in podobnimi tehnikami, ki pomagajo k hitrejšem odpravljanju bolečin.

Masaža hrbta z ventuzami

Če do sedaj pri obiskovanju masaž še niste začutili dovolj velike sprostitve in so bolečine in zakrčene mišice še vedno prisotne, imamo za vas prav posebno masažo z uporabo pripomočkov – VENTUZ.

Terapevtska masaža hrbta z ventuzami je natančna globinska masaža, ki se osredotoča na sproščanje in mehčanje mišic hrbta in njihovih narastišč z uporabo pripomočkov- ventuz. Terapevtska masaža hrbta z ventuzami pospeši prekrvavitev in sprosti velike hrbtne mišice in tudi najgloblje mišice hrbta, ki potekajo vzdolž hrbtenice. Deluje po principu ustvarjanja vakuuma in je dinamične narave. Dinamične v smislu, da v večini primerov ne pušča temnih krogov, kot kaže milijon slik na netu. Do tega pride le, če je koža res občutljiva in navadno v parih urah do dneh izgine. Prijeten občutek sproščenosti pa bo prisoten še par tednov po masaži.

Prednosti terapevtske masaže s ventuzami so:

  • spodbujanje mikrocirkulacije in s tem izboljšanje prekrvavitve, hranilnih snovi, kisika ter izločanje toksinov,
  • lajšanje bolečin,
  • pomoč pri regeneraciji športnikov za boljšo mišično učinkovitost in večjo eksplozivnost,
  • lepotni nameni, kot so odprava celulita, preprečevanje strij, pomlajevalni učinki
  • zmanjševanje oteklin,
  • izboljševanje funkcij imunskega sistema,…

Naročite se na terapevtsko masažo in se poslovite od zategnjenih mišic, bolečin, pekočega občutka med lopaticami....

MNENJA

prisluhnite, kaj o nas menijo naše stranke
Pozdravljeni, simpatična, komunikativna, strokovna fizioterapevtka Tinkara, ki je pristopila s posluhom, spodbudnimi besedami ter fizioterapijami, ki so mi olajšale trenutno bolečino. Z vajami in odlično masažo sem fizično veliko bolje, za kar gre zahvala Tinkari. Ko je potrebno trenutno ukrepati, da olajšamo bolečino, sprejmemo realno stanje bolezni, poškodbe, pridobimo usmeritve, napotke, priporočam gibalni center Relive, ki vedno poskrbi za svoje stranke v najboljši moči.
Oče se je zaradi vnetja ishiadičnega živca oglasil na terapijah v Gibalni kliniki Relive. Bolečine pred terapijami so bile nevzdržne, ni bilo več moči za hojo, pojavljaj se je pekoč občutek po nogi in odrevenelost goleni. Po končani terapiji pri fizioterapevtki, ki je očetu pomagala s protibolečinsko terapijo, navodili za pravilne položaje med spanjem, hojo po stopnicah in vajami za hrbtenico se je stanje izboljšalo do te mere, da je sedaj brez bolečin. HVALA RELIVE!
Andraž: » V Relive sem prišel po nenavadni poškodbi rame in sicer so mi postavili diagnozo utesnitvenega sindroma rame, zaradi udarca in padca na desno ramo na rokometnem treningu ob začetku priprav na ligo NLB. Rehabilitacija naj bi trajala več mesecev, vendar pa me je fizioterapevtka Tinkara s pomočjo terapij in vaj spravila na igrišče že po dobrem mesecu. Kot vrhunskemu športniku mi to neverjetno veliko pomeni, saj je vsak dan brez treninga prava muka. Hvala celotnemu centru Relive za omogočene terapije in Tinkari za vodenje skozi potek rehabilitacije!!!«.
Najprej bi želela zahvaliti za poslana navodila. Kar pa se tiče obravnave /fizioterapije sem bila pa z tvojim delom zelo zadovoljna in te priporočam vsakemu, ki ima podobne težave s križem, kot sem jih imela jaz. Si oseba primerna za to delo . Meni si se posvetila v celoti in mi pomagala, da se je moja bolečina v hrbtenici zmanjšala.
Pri košarki sem si poškodoval levo koleno in to tri tedne pred svojo poroko. Osebna zdravnica mi je svetovala vašo kliniko. Kjer ste me sprejeli zelo prijazno in profesionalno. Že po prvi terapiji so bili očitni znaki izboljšanja in sem kmalu videl, da Tinkara mi bo rešila koleno. Njene izkušnje in strokovno znanje je bilo več kot pohvalno, saj sem 2 tedna po poškodbi že hodil brez bergel . Vaje ki mi jih je pokazala so mi okrepili koleno in njene prijazne in spodbudne besede pa so pomagale, da sem s svojo izbranko sprehodil do matičarja, kjer sem rekel svoj večni DA. Iz srca sva ji oba hvaležna za njeno strokovno pomoč. Brez njene pomoči, najin najlepši dan ne bi bil tako popoln. Srčno ti HVALA Tinkara. Seveda pa tudi ostali ekipi v gibalni kliniki Relive.
S ponavljajočimi bolečinami v križu se soočam že zadnjih 5 let. Neverjetno je, kako sem že po eni fizioterapevtski terapiji v Relive centru čutila olajšanje, medtem ko je po drugi terapiji bolečina skoraj izvodenela. Resnično priporočam, saj se stranki celovito posvetijo in kombinirajo različne metode, ki so pri meni resnično delovale. Razen modrih krogov po hrbtu sem po 4 dneh skoraj že pozabila na bolečino. Priporočam!
Scroll to Top